kvk nr: 59188367
sba architect: 1.061201.005
sba interieurarchitect: 4.000715.004

De Levantus genomineerd

We zijn erg blij dat woonschip de Levantus bij de laatste 3 zit voor de woonboot van het jaar verkiezing 2018. Op 16 mei is de uitslag van de jury en publieksprijs. Stemmen dus!

 

zicht naarde patio met tafeltrap

verblijfstrap naar de roef

slaapkamer in de kont van het schip

vanuit de roef naar beneden

verblijfstrap naar de roef

slaapkamer in de kont van het schip

vanuit de roef naar beneden

zicht door het woongedeelte van het schip heen

werktafel in de patio

keuken met voorraad lades onder de patio

werktafel in de patio

gastenverblijf

gastenverblijf toegang

opbouw met ronde hoeken om stijve romp galant te maken

de Levantus

Stem op woonbootvanhetjaar voor de publieksprijs!

Karakteristiek voor het casco van deze franse spits  waren de kleine raampjes net onder het dek helemaal achterop het schip, een ronding in de aanzet van het basement van een opbouw. Verder heeft het een hele rechte (bijna stijve) romp.

Met de gebruikmaking van de beperkte ‘waardevolle’ details van dit schip zijn de opbouwen op het schip ontworpen. Alle hoeken hebben galante rondingen gekregen als kopie van een hoek die we aantroffen wat het schip wat minder stijf maakt. De mooie raampjes vlak onder het dek achterin zorgen voor mooi licht en ventilatie in de slaapkamer in het achterschip. Met de nieuw vormgeven opbouwen is een matrozenverblijf, een theehut en een stuurhuis gemaakt. Ze maken het casco wat galanter doordat ze afgeschuind zijn en geen scherpe hoeken hebben.

Het schip heeft een opgang gekregen in het ruim via een trap naar beneden. Hierdoor bevinden zich twee entrees aan de zijkanten beneden aan de trap. De eerste gaat naar een los te gebruiken werkruimte/studio. De ander gaat naar het woongedeelte. Vlak na de entree van de woning bevind zich een grote patio tegenover de keuken. Hiermee is veel licht gebracht in het donkerste deel van het schip. Je woont hier rondom de patio. De trap de patio in functioneert ook als werkplek in de zomer aan de geopende deuren. De ruimte onder de patio is een soort grote voorraadkast tegenover de keuken. Het leuke is dat de keuken zo functionele gebruiksruimte en verkeersruimte in één is. In het theehuis is een tribune trap gemaakt richting het stuurhuis. Ook hier in de functionele trap ook tot een verblijfstrap gemaakt. Het nodigt uit op de trap te gaan zitten. Vanuit hier overzie je de hele ruimte en kijk je altijd richting het daglicht. Onder het stuurhuis zit een berging, kledingkasten, badkamer en slaapkamer. De slaapkamer zit gezellig in de kont van het schip op de meest private plek. Het stuurhuis is als zitje te gebruiken grenst aan de openslaande deuren met een terras dat verdiept is aangelegd in het dek. De verhoogde randen werken als zitplek waar met kussens en een optioneel windscherm een fijn zitje vol op de zon zit. Omdat de schepen op de Levantkade dicht op elkaar liggen is dit plekje heerlijk om te vertoeven zonder teveel contact met buren.

In het matrozen verblijf is via het voordek een gastenverblijf gemaakt waar ook de ronding van het schip zichtbaar is gebleven en voorzien van een bed.

Het schip heeft naast een warmtepomp met een bron in het water gekregen. Er zijn warmte panelen en pv panelen op het nieuwe dak van het ruim gekomen. Daarmee is dit volledige nieuwe schip naast goed geïsoleerd ook heel duurzaam verwarmd. Het is naast erg comfortabel ook een energetisch efficient schip is geworden. 

Het belangrijkste element is dat je in alles ziet dat er hier met heel veel liefde in gewoond wordt. Het is een heerlijk schip met grote ruimtes, maar ook verschillende plekken geworden waar je alleen, samen of met gasten fijn kunt verblijven. Ook is het een boot die uitnodigt om gedurende de seizoenen verschillend gebruik van te maken. In de lente woon je rond een patio met open deuren en waar je uit de wind privé kunt zitten. In de zomer zit je op het achterdek te genieten van de lange avonden privé en bij de zwemtrap. In de winter zit je in de buik van het schip bij de kachel met overdag ook met veel licht uit dakramen, denramen en patrijspoorten.

foto's door Sanne van Bekkum